Găzduire web | Economisește timp și bani!

Găzduirea web devine rapid o parte esențială a dezvoltării web. Există multe categorii de găzduire web, dar acestea pot fi împărțite, în linii mari, în două clasificări: plătită și gratuită.

Găzduirea plătită oferă cel mai înalt nivel de servicii și timp de funcționare. Cu toate acestea, serviciile de găzduire web care oferă găzduire gratuită sunt cele despre care auziți cel mai des.

Aceste gazde gratuite lucrează pentru a atrage trafic și apoi îl direcționează către furnizori de servicii cu plată, cum ar fi Amazon.

Cunoscută și sub denumirea de Web hosting, în traducere găzduire web, este metoda de găzduire, deservire și întreținere a fișierelor pentru unul sau mai multe site-uri web.

Mai importantă decât spațiul de stocare oferit pentru fișierele site-ului Web este conexiunea rapidă la Internet.

Există patru tipuri principale de hosting:

• Găzduire partajată.

• Găzduire VPS (server privat virtual).

• Găzduire dedicata.

• Găzduire în cloud.

Căutați servicii de gazduire web?

Noi putem ajuta. Aflați mai multe despre diferitele tipuri de hosting disponibile.

Când un furnizor de găzduire alocă spațiu pe un server web pentru ca un site să își stocheze fișierele, acesta găzduiește un site web. Găzduirea web pune la dispozitie fisierele care alcatuiesc un site web (cod, imagini etc.) pentru vizualizare online. Fiecare site web pe care l-ați vizitat vreodată este găzduit pe un server.

Cantitatea de spațiu alocată pe un server unui site web depinde de tipul de găzduire. Principalele tipuri de găzduire sunt partajate, dedicate, VPS și reseller. Acestea se diferențiază prin tipul de tehnologie folosită pentru server, nivelul de management oferit și serviciile suplimentare oferite.

Odată ce ați cumpărat un domeniu (alegerea numelui este una foarte importantă)  fișierele care dețin conținutul site-ului dvs. (HTML, CSS, imagini, baze de date etc.) trebuie să fie stocate împreună într-o locație conectată la internet – un server web.

Odată ce fișierele site-ului web sunt încărcate pe serverul web al unei companii de găzduire, gazda este responsabilă pentru livrarea fișierelor către utilizatori.

Am menționat că găzduirea face site-urile web disponibile pentru ca oamenii să le viziteze prin browser-ul lor web, dar cum funcționează asta exact? „Sistemul de nume de domeniu” (DNS) se asigură că browserul site-ului web se conectează la computerul (serverul) potrivit care stochează fișierele site-ului dvs.

Cu alte cuvinte: când cineva introduce adresa dvs. web în browserele sale, computerul său se conectează prin internet la serverul web care conține fișierele site-ului dvs.

Localizează adresa IP a domeniului tău (unde este stocată în DNS) și direcționează utilizatorii către site-ul web potrivit. Browserul lor va afișa apoi informațiile site-ului dvs. (toate datele care formează paginile dvs.), astfel încât să poată naviga oricând paginile dvs. web

Tipuri de servere

Trebuie să înțelegeți toate tipurile de servere. De exemplu, cea mai ieftină găzduire merge către așa-numitele servere partajate. Aceasta înseamnă că o singură casetă rulează multe, multe site-uri web, iar dezavantajul este că performanța site-ului dvs. poate depinde de încărcarea celorlalte site-uri de pe gazdă. 60

O astfel de găzduire ar putea limita încărcarea fișierelor prin SFTP și FTP, cantitatea de acces la baza de date și programele pe care le puteți rula.

Puteți găsi, de asemenea, VPS sau Virtual Private Server, „o mașină virtuală”. Acest server oferă performanțe mai bune decât serverul partajat.

Serverele cloud sunt cea mai bună opțiune pentru multe cazuri, deoarece furnizorii de servicii pot construi orice configurație doresc și pot fi scalate fără limite. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru trafic, plătiți mai mulți bani fără a muta nimic.

Recomandări de găzduire

Ceea ce putem recomanda ca cele mai bune practici atunci când vine vorba de găzduire este să aruncăm o privire atentă asupra caracteristicilor acestora, atât limitate, cât și permanente. Ar trebui să citiți întotdeauna literele mici pentru a vă asigura că planul dvs. nu conține surprize neplăcute.

Dacă doriți o aplicație de creare de site-uri pentru proiectarea site-ului dvs., ar trebui să vă asigurați că gazda web pe care o obțineți vine cu una, deoarece multe dintre ele vă vor face să plătiți pentru aceasta ca supliment.

Căutați întotdeauna asistență bună pentru clienți 24/7, care are în spate oameni reali și nu forumuri și pagini de întrebări frecvente. De asemenea, ar trebui să aveți în vedere sistemele de operare pentru server și că Linux este de obicei opțiunea implicită. Cu toate acestea, unii oferă și Windows

De ce ar trebui să vă consultați înainte de a începe să utilizați serviciul centru de date?

Consultarea înainte de a utiliza un serviciu de centru de date este foarte importantă, deoarece trebuie să îl alegeți pe cel potrivit pentru a vă păstra serverele în siguranță. Căutați în jur pentru sfatul potrivit este obligatoriu.

Există o metodă de a găsi serviciul de găzduire web potrivit pentru tine. Rețineți că este o investiție și doriți să selectați o companie care poate oferi găzduire de top, oferind în același timp servicii suplimentare precum întreținere, securitate, backup și alte avantaje care, pe termen lung, vă vor economisi timp și bani.

Find your Web hosting match!

2 comentarii la „Găzduire web | Economisește timp și bani!”

Lasă un comentariu