Știi cât de importantă e viteza site-ului tău?

Un site care se încarcă greu va fi repede abandonat de utilizatori. Oamenii vor să acceseze totul într-o clipită, iar o încărcare a site-ului care durează secunde bune îi va determina să se reorienteze către concurență. Gândește-te de câte ori nu ai ieșit val-vârtej de pe un site care de-abia se mișca? Atunci când cauți o informație sau un produs online, vrei să ai acces imediat. Timpul e prețios și pentru businessul tău.

Importanța unui site rapid

Cercetările arată că peste 90% dintre utilizatori părăsesc un site care se încarcă în mai mult de 10 secunde. Da, 10 secunde pot părea o nimica toată, dar doar atunci când nu încerci să accesezi ceva pe net. Cei care vor să intre la tine pe site se așteaptă ca acesta să se încarce în 2-3 secunde, la propriu. Mai mult decât atât, viteza de încărcare a site-ului tău nu este importantă doar în raport cu utilizatorii, ci și pentru SEO și poziționarea site-ului în motoarele de căutare. Dacă îndeplinești așteptările vizitatorilor și din acest punct de vedere, vei satisface automat și roboții de clasare ai Google.
Așadar, alegerea unei firme de găzduire web care să-ți asigure viteza optimă pentru site-ul tău este o parte esențială a succesului. Nu ignora acest aspect, dacă nu vrei să pierzi clienți, să îți scadă numărul de followeri și numărul de conversii.

Pe scurt, ce trebuie să reții:

• Viteza mare oferă utilizatorului o experință unică și impresionantă ori de câte ori îi accesează site-ul.
• Viteza site-ului afectează clasamentul SEO. Ține cont, însă, că nu poți compromite calitatea și relevanța conținutului de pe paginile site-ului pentru a obține o viteză mai bună.
• Viteza afectează conversiile – în special în cazul site-urile de comerț electronic (e-commerce), o întârziere de doar o secundă duce la o reducere cu 7% a conversiei.

Ce poți face pentru a avea un site rapid? Optimizează-l

În primul rând, optimizarea înseamnă un site care se încarcă repede. Toate pachetele de găzduire web puse la dispoziție de noi au inclus LiteSpeed – mărește viteza site-ului, îi oferă o bună protecție și îl ajută să funcționeze fără probleme, indiferent de tipul de conținut. De asemenea, chiar dacă traficul crește brusc pe site, LiteSpeed ajută la gestionarea unui număr foarte mare de utilizatori, fără ca acest lucru să se resimtă la nivelul website-ului. Un alt mare avantaj al acestui server web este ușurința cu care se pot utiliza și instala plug-inuri și module pentru CMS-ul pe care îl folosești, fie că vorbim aici despre WordPress, Joomla, Droopal, Magento sau Prestashop. De asemenea, merită să menționăm că LiteSpeed consumă mai puține resurse, ceea ce înseamnă că performanța site-ului va fi mai ridicată.
În al doilea rând, alege un design cât mai simplu, dar nu simplist, intuitiv, care să nu obosească. El trebuie să fie ușor de parcurs, iar elementele de interes pentru client ușor de găsit.
Evită folosirea multor plug-inuri, folosește imagini mici, care să se încarce repede și să nu îngreuneze viteza/performanța site-ului, folosește cuvinte relevante pentru activitatea ta (optimizare SEO – Search Engine Optimization).

Reduceri substanțiale și oferte speciale de găzduire web

Te invităm să descoperi oferta noastră pentru pachetele de găzduire web: BASIC, STARTER; BUSINESS, PREMIUM sau ULTIMATE:

– 25% reducere pentru plata în avans pe 24 de luni;
– 33% reducere pentru plata în avans pe 36 de luni.

Dacă ești clientul altui furnizor de servicii hosting și dorești să transferi contul la HOSTGATE, te asigurăm că vom efectua operațiunea de transfer a tuturor datelor tale, în maximă siguranță, gratuit. Îți oferim și un bonus pe măsură: trei luni de găzduire gratuită, indiferent de pachetul ales.
Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.
Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu