Servere dedicate: ce sunt și la ce te ajută?

Despre ce înseamnă găzduirea web și de ce ai nevoie de ea pentru site-ul tău probabil că te-ai documentat deja. Însă, acum, poate te întrebi care e diferența dintre găzduirea shared și ceea ce numim servere dedicate? Te lămurim noi numaidecât.

Servere dedicate – iată când sunt necesare  

Hostagate are o ofertă completă de servicii de găzduire web, printre care se regăsește și cea pentru servere dedicate. Așa după cum îți poți da seama și din denumire, un server dedicat este folosit exclusiv de tine (spre deosebire de shared hosting sau VPS, care găzduiește mai mulți clienți). 

Este un server de găzduire fizic. Toate serverele dedicate de la Hostgate sunt oferite într-un centru de date ultramodern din București și dispun de ultimele tehnologii din domeniu. 

Serverele dedicate sunt soluții de hosting profesionale și sunt ceva mai scumpe decât variantele shared sau VPS. Dar, beneficiezi de securitate și mai bună, de viteză sporită și de posibilitatea de a găzdui orice site îți dorești. Tu ai control absolut asupra lor, iar noi te putem ajuta cu partea de administrare a serverului, dacă îți dorești acest lucru.

Acest gen de servere dedicate sunt utile mai ales website-urilor mari (site-uri comerciale), pentru aplicațiile complexe, pentru stocarea de date și, în general, pentru proiectele de anvergură. Dacă, în schimb, deții un site micuț, varianta de găzduire shared este foarte bună.

Oferta Hostgate pentru servere dedicate

Indiferent de serverul dedicat pe care îl alegi, noi îți asigurăm uptime de 99.9% și o serie de avantaje, precum:

  • Hardware performant. Serverele dedicate sunt optimizate pentru a atinge cele mai bune performanțe.
  • Control total. Ai libertatea de a instala orice OS sau aplicații necesare site-urilor sau aplicațiilor tale.
  • Suport premium. Suport tehnic, disponibil 24/7 prin intermediul tichetelor de suport și telefonic.
  • Monitorizare permanentă. Serverul este monitorizat 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Orice nereguli vor fi înaintate către personalul tehnic al HOSTGATE.

Dacă îți dorești și serviciul de administrare a serverului (opțional), ai la îndemână două variante: administrare standard (pentru actualizări, configurație DNS, modificări mici cu care nu vrei să îți pierzi timpul) și administrare advanced (recomandat mai ales celor care vor să găzduiască site-uri ale propriilor clienți și au nevoie de disponibilitate pentru modificări urgente, inclusiv în weekend).

Alte opțiuni suplimentare sunt: licența cPanel/WHM, backup incremental R1SOFT, adrese IP suplimentare (server-ului tău îi alocăm gratuit, la instalare, o adresă IP. Dacă dorești mai multe adrese IP, să le folosești, de exemplu, pentru a avea anumite site-uri sau aplicații pe IP-uri dedicate, poți opta pentru acest serviciu extra).

Ce alte servicii mai oferă Hostgate?

Îți punem la dispoziție Servere VPS (pasul intermediar între hostingul shared și serverele dedicate, la prețuri considerabil mai mici), dar și găzduire web shared. De asemenea, îți oferim serviciul de Înregistrare Domenii, care conține cele mai populare extensii, precum și serviciile de Reseller Web, E-mail Marketing și Web Development. 

Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.

Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu