O parte foarte importantă a succesului afacerii tale online este… securitatea. În acest articol, vrem să vorbim puțin despre securizarea WordPress și să îți oferim o serie de sfaturi pentru ca site-ul tău să nu sufere de pe urma atacurilor cibernetice.
Securizare wordpress – iată ce trebuie să faci
Actualizează. Așa cum îți explicam și în articolul Update WordPress: de ce e important să nu amâni actualizările?, cu fiecare versiune WordPress, specialiștii în domeniu găsesc modalități noi și mai bune de a oferi securitate, de a rezolva probleme sau de a introduce noi funcții pentru a-ți menține site-ul la curent cu tehnologia.
Orice update WordPress este foarte important pentru că, dacă nu faci actualizările cerute, îți poți pune site-ul în pericol. Din motive de siguranță și compatibilitate, este obligatoriu să faci update-urile cerute.
Fă back-up site-ului în mod regulat. Creează o copie a site-ului tău pe care să o ții în siguranță. Astfel, vei putea restaura website-ul imediat, în cazul unei probleme. Noi îți oferim, în fiecare pachet de găzuire web, Backup prin R1soft, un server care garantează că zilnic sunt efectuate procese complete de backup pentru site-ul tău, atât a informațiile mai vechi, cât și a celor abia încărcate, dar și posibilitatea de a restaura un fișier sau folder.
Schimbă parola cu care intri în administrarea site-ului. Nu păstra aceeași parolă pentru perioade nedeterminate de timp, ci schimb-o semestrial sau trimestrial. De asemenea, nu permite ca formularul de conectare să aibă un număr nelimitat de încercări de login pe site-ul tău. În acest sens, poți folosi plugin-uri specializate, care vor limita numărul posibil de încercări de conectare.
Instalează un firewall și pe computer, și pe site WP. Deși firewall-ul de pe computer este pentru a-l proteja de posibilii viruși, acesta te poate ajuta și în problema de securizare a WordPress-ului prin simplul motiv că folosind computerul pentru a te loga în WordPress, dacă acesta a fost compromis, atunci și conexiunea cu site-ul web poate fi în pericol.
Limitează permisiunile și accesărilor celorlalți useri. Poate este necesar să configurezi conturi noi de utilizator pentru angajați, de exemplu. Ai grijă, însă, să deții tu controlul asupra acestora și să limitezi accesul altor utilizatori la funcțiile și permisiunile de care nu au nevoie pentru a-și face treaba.
Redenumește URL de login. De obicei, URL-ul de login este exemplu.ro/wp-admin sau wp-login. Lesne de înțeles, aceste tipuri de URL sunt printre cele mai accesate de către hackeri. Ce poți face tu este să redenumești acest URL, cu un nume pe care să îl cunoști doar tu.
Instalează un certificat SSL. Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate, care are rolul de a proteja informațiile de pe internet, precum: parole, date bancare (carduri bancare), date de identificare etc. Site-urile care sunt protejate de un certificat SSL vor avea protocolul HTTPS („s” fiind pentru secure).
În general, utilizatorii au mai multă încredere să folosească site-uri protejate, decât pe cele cu o conexiune necriptată. La Hostgate, găsești Certificate SSL la 49.99 euro/anual pentru validarea unui domeniu+ un subdomeniu sau la 149.99 euro/anual pentru validarea unui domeniu și a unui număr nelimitate de subdomenii. Autoritatea emitentă este SECTIGO și îți oferă o garanție de până la 10 000 USD.
Activează scanările de securitate. Acestea funcționează ca niște antiviruși și dacă detectează ceva suspect, îl vor elimina imediat.
Folosește „autentificarea cu 2 factori”– o tehnologie de securitate care necesită mai multe metode de autentificare. Din fericire, găsești pluginuri de acest gen și pentru WordPress.
Despre Hostgate
Îți punem la dispoziție servicii de gazduire web shared, Servere VPS (pasul intermediar între hostingul shared și serverele dedicate, la prețuri considerabil mai mici), dar și Servere Dedicate, destinate celor care au nevoie de aplicații speciale. Serverele sunt oferite într-un centru de date ultramodern din București și dispun de ultimele tehnologii din domeniu.
De asemenea, îți oferim serviciul de Înregistrare Domenii, care conține cele mai populare extensii, precum și serviciile de Reseller Web, E-mail Marketing și Web Development.
Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.
Un comentariu la „Securizare WordPress”