Riscurile unui shared hosting și de ce trebuie să îți alegi cu grijă firma de găzduire

Scopul oricărei firme de găzduire web ar trebui să fie oferirea unui serviciu de hosting eficient, rapid și sigur pentru orice tip de site, îndiferent de planul de găzduire pe care și-l alege clientul. Atunci când aude de shared hosting, multă lume se întreabă dacă acest tip de găzduire nu poate provoca probleme de securitate site-ului. Răspunsul e simplu: da, există riscuri, dar și soluții, astfel încât să nu fii nevoit să plătești mai mult, dacă pentru tine este suficient un pachet de găzduire web shared.

Ce este mai exact un shared hosting?

Ce este mai exact un shared hosting?

Riscurile unui hosting shared

Găzduirea web de tip shared este foarte folosită, mai ales de site-urile mici (de prezentare, bloguri, magazine mici etc.) pentru care nu s-ar justifica investiția într-un served dedicat sau VPS. Nu este absolut nimic greșit în a alege un astfel de hosting, însă trebuie să optezi pentru o firmă de găzuire web care oferă măsuri de securitate foarte bune pentru acel server.
Hai să vedem care sunt cele mai comune riscuri și cum pot fi ele evitate, apelând la serviciile unui provider de încredere.
• Riscul de a-ți fi site-ul hack-uit
Unul dintre cele mai mari riscuri este următorul: dacă un alt site, care împarte același server cu al tău, este piratat, șansele ca și tu să pățești același lucru sunt foarte mari. Un site „prădat” de hackeri va fi repede pus de Google pe „blacklist”. Cu siguranță nu îți dorești acest lucru.
• Riscul de a scădea performanța site-ului tău/viteza
Chiar dacă nu e site-ul tău piratat, faptul că unul dintre site-urile cu care împarți serverul de găzduire este hack-uit poate crea probleme legate de performanța site-ului tău. Hackerii pot executa activități malițioase, cum ar fi încărcarea unor fișiere care consumă foarte multe resurse ale serverului, ceea ce viteza mai slabă pentru site-ul tău.
• Riscul unor atacuri de tip DDoS
DDoS înseamnă Distributed Denial of Service și înseamnă că hackerii programează mii de roboți și dispozitive rău intenționate pentru a trimite un flux de trafic către un site web, care va suprasolicita serverul de găzduire.

Noi avem tehnologia necesară pentru a asigura un mediu sigur oricărui site pe care îl găzduim

Alege cu grijă firma de găzduire web. Analizează oferta pe care ți-o pune la dispoziție. De exemplu, noi îți oferim, indiferent de pachetul de găzduire web pe care îl alegi din oferta noastră, o serie de tehnologii web performante:
CloudLinux – una dintre cele mai populare tehnologii pentru găzduirea web, care asigură și îmbunătățește capacitatea serverului de a oferi un mediu sigur și stabil pentru site-urile pe care le găzduiește. Modul lui de funcționare presupune izolarea fiecărui site web (folosind CageFS). Datorită tehnologiei CageFS, site-ul tău este protejat mult mai eficient împotriva atacurilor, iar informațiile sensibile nu pot fi accesate și devoalate. CloudLinux – este un must-have pentru orice firmă de găzduire care se respectă și care dorește să ofere clienților săi un serviciu de top.
Backup prin R1soft. Informațiile de pe site-ul tău sunt prețioase și nu poți risca să le pierzi. De aceea, în fiecare pachet de găzuire web, avem inclus Backup prin R1soft, un server care garantează că zilnic sunt efectuate procese complete de backup pentru site-ul tău, atât a informațiile mai vechi, cât și a celor abia încărcate, dar și posibilitatea de a restaura un fișier sau folder.
Protecție DDOS avansată
Certificat SSL gratuit.
• Pentru pachetele Premium și Ultimate îți oferim gratuit și IP dedicat.

Ce să faci tu? Instalează-ți un plugin de securitate. Dacă ai un site WordPress poți citi mai multe în articolul Securizare WordPress. Nu accesa link-uri suspecte, evită să te loghezi pe site folosind Wi-Fi public. Pune-ți o parolă puternică și optează pentru autentificarea cu 2 factori.
Poți oricând să ne contactezi pentru a afla detalii legate de pachetele noastre de găzduire web la tel. 0376 448 228.
Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu