Optimizare site WordPress: ce avantaje îți oferă LiteSpeed?

Indiferent de CMS-ul pentru care ai optat pentru site-ul tău, găzduirea web joacă un rol esențial în procesul de optimizare a site-ului. În cele ce urmează, vom avea în vedere site-urile WordPress: explicăm ce înseamnă optimizare site  și vom puncta câteva avantaje pe care le ai cu LiteSpeed. 

Ce înseamnă să faci o optimizare site?

În primul rând, optimizarea înseamnă un site care se încarcă repede. Dacă sunt nevoiți să aștepte secunde bune pentru a-l accesa, oamenii care îți vizitează site-ul îl vor abandona imediat. Nimeni nu are timp de pierdut și concurența e mare, așadar posibilul tău client se va reorienta imediat. 

O singură secundă poate face diferența dintre un site care vinde și unul care nu vinde.

În al doilea rând, alege un design cât mai simplu, dar nu simplist, intuitiv, care să nu obosească. El trebuie să fie ușor de parcurs, iar elementele de interes pentru client ușor de găsit. 

Evită folosirea multor plug-inuri, folosește imagini mici, care să se încarce repede și să nu îngreuneze viteza/performanța site-ului, folosește cuvinte relevante pentru activitatea ta (optimizare SEO – Search Engine Optimization).

LiteSPeed pentru optimizare site WordPress

Dacă pentru ce presupune optimizare SEO, ofertă, conținut și canalele cele mai bune pentru promovare este de preferat să vorbești cu un specialist în domeniul marketingului, noi, în calitate de firmă de găzuire web, dorim să îți prezentăm câteva aspecte la care te putem ajuta în procesul de optimizare site WordPress.

Vorbeam într-un articol anterior despre numeroasele avantaje ale LiteSpeed – inclus în toate pachetele de găzduire web – și puneam acolo accentul pe faptul că acesta oferă serviciul de optimizare a imaginilor CDN (Content Delivery Network – un grup de servere interconectate pe zone geografice, care ajută la reducerea substanțială a timpul necesar pentru a trimite informația, inclusiv cea „grea”: video/imagini dinamice, de pe site către utilizator). Un avantaj deloc de neglijat, mai ales când afacerea ta se bazează pe un conținut dinamic și bogat.

De asemenea, LiteSpeed îți permite instalarea de plug-inuri cu ușurință și consumă puține resurse, ceea ce înseamnă că site-ul tău se va încărca foarte repede.

Iată, concret, avantajele LiteSpeed pentru WordPress:

  • Viteză mai bună a site-ului: reduce timpul de încărcare a paginii, timpii de răspuns a site-ului web și, de asemenea, oferă aplicații web cu o viteză fulgerătoare. Viteza ajută și la SEO: un website care se încarcă rapid va fi poziționat mai sus în motoarele de căutare.  
  • Permite memorarea în cache a conținutului personalizat pentru utilizatorii conectați.
  • Conservă resursele site-ului fără a-i afecta performanța și securitatea; dublează capacitatea de funcționare maximă a site-ului.
  • Oferă protecție mărită împotriva atacurilor de pe site și verificarea reCAPTCHA la nivel de server.
  • Cu ajutorul QUIC. CLOUD, este prima și singura rețea de livrare conținut capabilă să stocheze în cache pagini WordPress dinamice.
  • Optimizează imaginile – reduce dimensiunea imaginilor, astfel încât site-ul tău se va încărca mult mai repede. 
  •  Optimizează paginile site-ului, pentru a crește scorul PageSpeed ​​Insights și GTMetrix de la Google al site-ului.

Ca să concluzionăm, LiteSpeed mărește viteza site-ului, îi oferă o bună protecție (are și funcție DDoS și va bloca un IP la care apar prea multe conexiuni/solicitări, protejându-ți site-ul de posibilii atacatori) și îl ajută să funcționeze fără probleme, indiferent de tipul de conținut. 

De asemenea, chiar dacă traficul crește brusc pe site, LiteSpeed ajută la gestionarea unui număr foarte mare de utilizatori, fără ca acest lucru să se resimtă la nivelul website-ului (să se încarce greu, să pice/întrerupe etc.). 

Nu în ultimul rând, LiteSpeed nu presupune costuri extra – este inclus în toate pachetele de găzuire web de la Hostgate. 

Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.

Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu