Idei de afaceri online – fii propriul tau sef

Locul de muncă actual poate nu îți mai oferă satisfacție sau poate vrei, pe lângă job-ul tău, să începi și o afacere mică pentru a-ți completa sursele de venit. Noi vrem să îți propunem câteva idei afaceri online, ușor de implementat.

Idei de afaceri online fără investiții mari

Pentru ideile pe care ți le recomandăm mai jos nu ai nevoie de investiții foarte mari, ci doar de cele pentru realizarea unui site (nu poți avea o afacere online fără site, nu?) și de costurile legate de achiziționarea domeniului, respectiv a găzduirii web potrivite. 

Copywriter. Cuvintele îți sunt prietene bune și ai capacitatea de a convinge oamenii? Copywritingul ar putea fi pentru tine. În ciuda părerilor generale, a fi copywriter înseamnă 99% transpirație și doar 1% inspirație. Așadar, pune-te la treabă. Începe prin a-ți crea un site unde să îți evidențiezi punctele forte și unde, prin scris, să demonstrezi ce poți. Dacă ai mai cochetat cu copywritingul, îți poți crea pe site o secțiune unde să îți prezinți portofoliu.

Dropshipper. Nu avem un termen românesc pentru treaba asta, dar funcționează cam așa: dropshippingul este o metodă a de vinde online, fără a fi nevoit să îți faci stocuri de produse. În schimb, achiziționezi stocul, în funcție de comenzi, de la o terță parte – de obicei un angrosist sau un producător.

Asistent virtual. Dacă ești o persoană foarte organizată și îți place să îi organizezi și pe ceilalți, ți-ar sta bine în poziția de asistent virtual. În această calitate, intervii pentru a oferi ajutorul și organizarea de care clienții tăi au nevoie: programări, conferințe, remindere pentru răspunsuri la emailuri/apeluri telefonice etc. Sarcinile ți le poți face de acasă. 

Consultant. Dacă ești foarte bun/ă pe ceea ce faci, de ce nu ai împărtăși know-how-ul tău și altora și să câștigi și niște bani din asta? Acest business online îți oferă libertatea de a-ți stabili orarul de lucru și prețul. Partea mai grea este aceea de a-ți construit clientela. Dar dacă îți faci un site de prezentare convingător și ești activ/ă și pe social media se va rezolva repede și această problemă.

Meditator. Îți poți crea o afacere oferind meditații online adulților și copiilor. Nu e obligatoriu să fii profesor, dacă ai un dar aparte și ești un pedagog bun. Ai nevoie doar de un computer, un site web și o cameră. Puteți face lecții online și sesiuni de îndrumare. Folosește site-ul pentru a te promova și pentru a adauga conținut relevant pe el.

Editor. Îți place să corectezi pe toată lumea? Chiar dacă pentru ceilalți poate fi enervant, pentru tine ar putea fi o idee de afacere online. Un editor se ocupă de corectarea conținutului din punct de vedere gramatical și lexical, dar poate fi și creator de conținut SEO, de exemplu. Munca de editor se face de oriunde, chiar și din vacanță, când te plictisești și simți nevoia de a mai corecta ceva 😊.

Alte idei la modă: blogger, trainer personal, podcaster.

Pentru afacerea ta online, încearcă Website Builder de la SitePAD

Nicând nu a fost mai simplu să fii online așa cum este acum. HOSTGATE îți oferă pentru pachetele de găzduire web BASIC, STARTER si BUSINESS sitebuilderul de la Sitepad la doar 1 euro/lună+TVA. Așa cum îi spune și numele, Sitepad este unealta care te poate ajuta să îți creezi propriul website, fără a mai angaja un programator. Află mai multe AICI

Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu