Găzduirea web a site-urilor | Probleme și soluții

Găzduirea web pe platforme în care aveți acces limitat la funcții și nu aveți control asupra unor aspecte tehnice cruciale îngreunează lucrurile în ceea ce privește gestionarea unei afaceri online în lumea digitală în continuă expansiune în care trăim.

Dacă aveți un site web, cel mai probabil vă confruntați cu cel puțin una dintre aceste probleme.

Găzduire de site-uri web: Pe măsură ce tot mai multe persoane conștientizează valoarea pe care o oferă site-urile web, tot mai multe profită de ea construindu-și propriul site.

Există câteva probleme comune pe care le puteți întâlni atunci când migrați site-urile clienților dvs. către o nouă platformă de gazduire web.

Acestea sunt frecvent asociate cu timpii de nefuncționare, aspectul sau problemele de afișare. Deși unele pot părea de bun simț, cu toții uităm din când în când să ștergem memoria „cache”.

Iată câteva reamintiri prietenoase și sfaturi profesionale pentru a face față problemelor de gazduire web.

Mi-am facut update la site-ul web, dar încă văd o pagină „În curând / Coming Soon”.

Conținutul dvs. ar trebui să fie vizibil după ce ați transferat fișierele site-ului web al clientului la gazda web prin FTP sau SSH.


Atunci când există o problemă, de obicei avem următoarele situații:

  • Browserul dvs. web încarcă o versiune veche a site-ului.
  • CDN-ul sau gazda web servește o versiune în cache a site-ului web.
  • Ați încărcat site-ul într-un loc greșit în contul de gazduire.

Browserul afișează conținut web în „cache”

Este posibil ca browserul dvs. să păstreze fișiere temporare și să le livreze în loc de cel mai recent conținut de pe serverul web. Simpla ștergere a memoriei cache a browserului va rezolva această problemă.

Găzduirea web sau CDN servește o versiune în cache a site-ului dvs.


Este posibil ca serverul dvs. web sau rețeaua de distribuire a conținutului (CDN) să servească o versiune cache a paginii.

Pentru a testa acest lucru, adăugați o interogare la sfârșitul traseului paginii, cum ar fi https://exemplu.ro/page-name? nocache.

Orice este valabil, atâta timp cât este un șir de interogare distinct. În loc să trimită prompt conținutul paginii pe care l-a pus în cache, serverul va căuta să încarce cea mai recentă versiune a paginii de pe serverul de origine.

Aceasta este doar o repetiție. Dacă funcționează, puteți fie să așteptați ca memoria cache să se golească singură după un anumit interval de timp, fie să o ștergeți manual prin intermediul CDN-ului sau al serverului dvs. web.

Acest lucru garantează că materialul actualizat este prezentat clienților și vizitatorilor dvs. în toate zonele geografice.

V-ați încărcat site-ul într-un loc greșit

Această problemă de găzduire web este mai dificilă, însă există două lucruri la care ar trebui să vă uitați.
Verificați dacă site-ul a fost încărcat în folderul corect din contul dvs. de găzduire.

Dacă nu sunteți sigur, contactați gazda web dumneavoastră sau căutați locurile tipice, cum ar fi /www, /web sau /public html.

Asigurați-vă că ați încărcat un fișier „index” valid în acel director. De obicei, aceste fișiere se vor numi ceva de genul index.html sau default.html.

După ce ați găsit dosarul corect, relocalizați fișierele și încercați din nou. Dacă nu reușiți să relocalizați fișierele și trebuie să le reîncărcați pe serverul dvs. web, nu uitați să ștergeți fișierele din locul incorect.

Nu păstrați copii de rezervă sau versiuni anterioare ale site-ului dvs. pe serverul public, deoarece acest lucru ar putea expune site-urile web ale clienților dvs. la pericole în cazul în care componentele necesită remedieri de securitate în viitor.

Viteză de încărcare lentă sau întreruperi recurente ale activității

Atât dvs. cât și vizitatorii dvs. doresc ca site-ul dvs. să se încarce rapid.

Performanța lentă vă răpește poziții SEO și conversii. Timpul de nefuncționare este mult mai rău: în timp ce site-ul dvs. este offline, posibilitățile comerciale și reputația dvs. se evaporă.

Prin urmare, viteza de încărcare și timpul de nefuncționare sunt dificultăți semnificative ale serviciului de gazduire web.

Compania de web hosting nu este întotdeauna de vină.

Există mai multe cauze pentru viteza de încărcare lentă (lipsa optimizării imaginilor, pluginuri CMS grele, lipsa agregării CSS și JS și așa mai departe). Un audit bun al performanței site-ului web ar putea fi cu adevărat benefic.

Cu toate acestea, dacă totul pe site-ul dvs. este optimizat, aceasta ar putea fi o problemă ce tine de server. Este posibil ca serverele furnizorului dvs. să nu fie în măsură să vă ofere o viteză și un timp de funcționare adecvate

De asemenea, este posibil să folosiți un pachet supradimensionat, cu resurse insuficiente; încercați să faceți o actualizare dacă acesta este cazul.

În cele din urmă, este posibil ca gazda web să treacă cu vederea importanța serviciului de monitorizare a serverului care verifică uptime-ul site-ului dvs. web, prin urmare, este timpul să alegeți unul care să o facă.

Obțineți un furnizor de găzduire web bun

Acestea sunt unele dintre cele mai des întâlnite probleme de gazduire web. Sperăm să nu vă confruntați niciodată cu ele! Ne străduim să vă oferim cele mai bune servicii de găzduire posibile.

De asemenea oferim clienților noștri și posibilitatea de a cumpăra domeniu și îi ținem mereu la curent cu ultimele tendințe din domeniu prin platforma noastră de informații despre hosting.

Lasă un comentariu