Gazduire web | Cum să optimizezi site-ul în 4 pași simpli

În această postare, vom analiza cum să vă faceți site-ul web să se încarce mai repede prin îmbunătățirea funcționalității și a designului și de ce aveți nevoie de o gazduire web eficientă.

Aveți o pagină web lentă? Acest lucru poate fi frustrant pentru utilizatorii dvs. și poate reduce timpul în care aceștia rămân pe site-ul dvs. web. Din nefericire, este, de asemenea, mai probabil să îi facă să renunțe – adică să părăsească site-ul dvs. fără să facă nimic altceva.

Care este primul lucru pe care îl văd vizitatorii atunci când ajung pe site-ul dvs. web? Răspunsul este viteza de încărcare a paginii dumneavoastră. Și care este cel mai simplu mod de a îmbunătăți viteza de încărcare a paginii site-ului dvs. web? Ați ghicit, optimizarea site-ului.

Următoarele sfaturi vă vor ajuta să faceți ca site-ul dvs. să se încarce mai repede și să îi îmbunătățiți gradul de utilizare.

1. Reduceți dimensiunea paginii

Dimensiunea totală a tuturor fișierelor care alcătuiesc site-ul dvs. web se numește weight sau file size.

Pentru a-i reduce dimensiunea, trebuie să optimizați toate resursele utilizate de site-ul dvs. web – imagini, foi de stil CSS, cod JavaScript etc. Acest lucru nu numai că va crește viteza paginii, dar va reduce și costurile de lățime de bandă, deoarece vor fi transferate mai puține date între server și browser atunci când oamenii vă vizitează site-ul web.

2. Utilizați o rețea de livrare de conținut (CDN)

O rețea de livrare de conținut este o rețea de servere care livrează conținut utilizatorilor în funcție de locația lor geografică. Este automată, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la configurarea sau actualizarea ei.

3. Optimizați-vă imaginile

Imaginile sunt, de obicei, cele mai grele elemente de pe orice site web. Dacă aveți o mulțime de imagini, acestea pot încetini semnificativ procesul de încărcare. Pentru ca site-ul dvs. să se încarce mai repede, este important să vă optimizați imaginile astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu sau să nu utilizeze prea multe date.

Există două moduri de a optimiza imaginile: prin comprimarea lor și redimensionarea lor în mod corespunzător. Comprimarea unei imagini înseamnă reducerea dimensiunii fișierului prin eliminarea informațiilor inutile. Redimensionarea înseamnă să vă asigurați că imaginea nu este mai mare decât este necesar pentru a fi afișată pe site-ul dvs. web. Atunci când sunt realizate corect, ambele metode reduc dimensiunea imaginii fără a afecta calitatea acesteia.

Cel mai bun mod de a comprima o imagine este prin utilizarea unei metode de compresie fără pierderi, cum ar fi PNG8 sau WebP (dacă utilizați WordPress). Metodele de compresie fără pierderi nu degradează deloc calitatea, dar reduc semnificativ dimensiunea fișierului (cu până la 50%).

Metodele de compresie cu pierderi, cum ar fi JPEG și GIF, pot duce la o degradare vizibilă a calității atunci când sunt folosite intensiv – cu toate acestea, ele permit reduceri mai semnificative ale dimensiunii fișierului (cu până la 80% mai puțin decât PNG8). Dacă este posibil, încercați să folosiți metode de compresie fără pierderi în locul celor cu pierderi, deoarece acestea vor oferi rezultate mai bune cu mai puțin efort!

4. Faceți ca site-ul dvs. să se încarce mai repede cu Google Pagespeed Insights

Google Pagespeed Insights vă permite să vedeți cât de repede se încarcă site-ul dvs. pentru diferite dispozitive și țări, precum și să oferiți recomandări despre cum să îl faceți mai rapid – cum ar fi activarea memoriei cache și minificarea fișierelor CSS/HTML

Cum pot face ca site-ul meu să se încarce mai repede pe Google?
Încercați următoarele pentru a accelera site-urile clasice care se încarcă greu.

  • Împărțiți paginile, atașamentele și gadgeturile.
  • Dezactivați Permisiunile la nivel de pagină.
  • Dezactivați navigarea automată.

Pasul bonus

Abundența de pluginuri și scripturi gratuite disponibile îi tentează pe proprietarii de site-uri web să instaleze mai multe decât au neapărat nevoie. Nu uitați că fiecare plugin pe care îl instalați necesită resurse pentru a fi executat, iar mai multe resurse echivalează cu un site mai lent.

Efectuați o evaluare a plugin-urilor dacă descoperiți că site-ul dvs. funcționează lent sau dacă simțiți că ar putea funcționa mult mai eficient.

Parcurgeți lista și eliminați toate pluginurile pe care nu le utilizați sau care nu par să adauge nimic valoros la viteza site-ului dvs. Eliminați-le imediat.

Dacă site-ul dvs. încă nu se încarcă atât de rapid pe cât ați dori, efectuați un test pentru a identifica problema. Dezactivați fiecare plugin de pe site-ul dvs. pe rând. După ce ați dezactivat un plugin, puneți site-ul dvs. printr-un instrument precum GT Metrix pentru a vedea cât de rapid este fără acesta.

Serviciul de gazduire web concluzionează:

Atunci când pagina dvs. durează prea mult să se încarce, probabil că oamenii se vor simți frustrați și vor pleca. Ei nu vor dori să aștepte între 20 de secunde și un minut de fiecare dată când dau clic pe un link din pagina dvs. sau pur și simplu vor să se întoarcă la rezultatele căutării. Așadar, cum poți face ca site-ul tău să se încarce mai repede în 3 pași simpli? Puteți să vă optimizați site-ul pentru performanță, să vă concentrați asupra vitezei generale a site-ului și a paginii de pornire.

La sfârșitul zilei, totul se rezumă la optimizarea site-ului – indiferent dacă este vorba de un site nou sau de unul vechi.

Mult noroc cu acest lucru și dacă sunteți în căutare de inregistrare domeniu sau gazduire web ne găsiți aici.

Lasă un comentariu