Află ce este un atac DDoS și ce măsuri de securitate luăm împotriva lui

Atacul DDos (Distributed Denial-of-Service) este o supraîncărcare a unui server/site cu trafic nedorit (rău-intețnționat), cu scopul de a perturba traficul normal și a de a consuma resursele disponibile. 

Poți observa că te confrunți cu un atac DDoS atunci când timpii de încărcare ai site-ului tău cresc foarte mult, de la 0.07 secunde la 30 secunde, de exemplu. Există 3 tipuri de atacuri DDoS:

  • Volumetrice (cele care trimit cantități foarte mari de trafic pe site).
  • De protocol (atacă resursele site-ului).
  • Atacuri de aplicații (considerate cele mai serioase tipuri de atac, aceste atacuri au ca țintă aplicațiile web).

Acest tip de atacuri pot fi greu de anihilat, întrucât ele presupun folosirea unui botnet (un botnet este un complex de sisteme afectate controlate de hack-eri), așa încât este dificil să îi faci față de unul singur.

Nu pleca niciodată de la premisa că site-ului tău nu i se poate întâmpla un atac DDoS. Asigură-te că firma de hosting pe care o alegi oferă protecție împotriva acestor tipuri de atacuri cibernetice și nu fă compromisuri în acest sens.

Ce facem noi, la Hostgate, pentru a te proteja de un atac DdoS?

Din capul locului, menționăm că pentru orice pachet de găzduire web, de la Basic până la Ultimate, oferim Protecție Avansată DDoS. Mai exact, protejăm site-urile pe care le găzduim prin:

Filtrarea traficului, prin identificarea traficului rău-intenționat. Acest lucru se realizează printr-o analiză riguroasă, urmărind niste pattern-uri specifice: packet payload; portul sursă; IP-ul sursă; portul de destinație ș.a. 

Asigurăm backup prin Backup prin R1soft, în fiecare pachet de găzuire web. Este un server care garantează că zilnic sunt efectuate procese complete de backup pentru site-ul tău, atât a informațiile mai vechi, cât și a celor abia încărcate, dar și posibilitatea de a restaura un fișier sau folder.

Oferim ficărui pachet de găzduire tehnologia CloudLinux. Modul lui de funcționare presupune izolarea fiecărui site web (folosind CageFS). Datorită tehnologiei CageFS, site-ul tău este protejat mult mai eficient împotriva atacurilor.

În cazul în care observi ceva suspect cu privire la funcționalitatea site-ului tău, trebuie neapărat să ne anunți pentru a interveni prompt. Noi suntem disponibili nonstop: 

  • Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00
  • Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Pentru extra protecție, poți, opțional, să incluzi în pachetul tău de găzduire web si Antivirusul de la Imunify360. Componenta WebShield de la Imunity360 detectează adresele IP reale ale atacatorilor, pe care le diferențiază de cele ale utilizatorilor legitimi. Webshield afișează pe liste gri IP-urile suspecte, apoi oferă ecrane de deschidere și provocări CAPTCHA care împiedică cererile rău intenționate să îți afecteze sau încetinească site-ul. Te invităm să citești mai multe despre avantajele Imunify360.

Mai multe informații despre serviciile noastre de gazduire web poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.

Lasă un comentariu